13-05-2019: Jagt på store rovdyr som håndteringsværktøj anbefales i EU

Generaladvokat i EU-Domstolen anbefaler muligheden for jagt på store rovdyr, såsom ulv, under særlige kriterier. Den endelige afgørelse i sagen skal dog træffes af Domstolen alene, og den ventes først senere på året.

13-05-2019: Styrket internationalt samarbejde skal hjælpe trækvildtet

Et styrket internationalt samarbejde er vejen frem, hvis vi vil sikre jagten på trækvildtarterne i fremtiden. Det var temaet, da deltagere fra 7 nordeuropæiske lande mødtes til workshop om trækvildtforvaltning. Resultatet blev en aftale om en fælles international dagsorden til gavn for vildtet og naturen.

13-05-2019: Et skridt på vejen mod ny struktur i Danmarks Jægerforbund

Et veloplagt Strukturudvalg fremlagte på Hovedbestyrelsesmødet den 10. maj et gennemarbejdet oplæg til en måske kommende ny struktur i Danmarks Jægerforbund.

10-05-2019: Første tolkning til jagtprøve gennemført

I januar bekendtgjorde Miljøstyrelsen, at det igen bliver muligt at medbringe tolk til den skriftlige del af jagtprøven. Forleden kom den første tolk så "i ilden" - vi tog en snak med ham om, hvordan det gik.

09-05-2019: Bukketopti 2018

I maj-udgaven af Jæger finder vi den store årligt tilbagevendende Bukketopti, som samler Danmarks bedste bukke fra i fjor - og 8 af dem er nordjyske. Vi bringer her hele topti'en i en flot opsat online version.

08-05-2019: Biologer på skydebanen

Forleden var et hold biologer fra Arktisk Forskningscenter på kursus. Ikke et kursus i hvordan man f.eks. kører hundeslæde eller snescooter – men i praktisk brug af en riffel i ødemarken. Kurset, som blev afholdt af Danmarks Jægerforbund, var en del af forberedelserne til en række feltstudier i Grønland, hvor risikoen for at møde isbjørne i disse år er tiltagende.

07-05-2019: Jagten er gået ind, og valget er dit

Der er udskrevet folketingsvalg, og vi skal til valgurnerne den 5. juni. Men hvad mener politikerne om jagten i Danmark? Vi har svarene - både fra Folketingets politikere og dem, der stiller op til Europa-Parlamentet.

07-05-2019: Jæger idømt 10 dages betinget fængsel for opfordring til ulvedrab

Man må ifølge straffelovens paragraf 136 ikke offentligt tilskynde til forbrydelser. Derfor blev en 31-årig mand idømt 10 dages betinget fængsel for at opfordrer til på Facebook at skyde ulve i maven. Dommen sender et tydeligt signal, siger formand for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen.